(210) 67 26 347

Διεύθυνση: Αχ. Κύρου 10, Αθήνα

Top
 

Προφίλ

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ παρέχει προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών εφαρμογών, με έμφαση στη δομημένη καλωδίωση και τα έξυπνα κτίρια από το 1992.

Ειδικότερα, η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του οίκου PANDUIT που είναι παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της δομημένης καλωδίωσης χαλκού και οπτικών ινών. Επίσης η εταιρεία είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Channell Corp. η οποία μεταξύ άλλων παρέχει λύσεις σε συνδέσμους οπτικών κυκλωμάτων, σε θερμοπλαστικούς συνδέσμους χαλκού και σε κατανεμητές ειδικών εφαρμογών. Στα δίκτυα κεραιών η εταιρεία μας συνεργάζεται με την KATHREIN τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, στον τομέα της μεταφοράς εικόνας. Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συνεργάζεται με την PARADOX Hellas παρέχοντας λύσεις συστημάτων ασφαλείας, συστημάτων ελέγχου πρόσβασης (access control), κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης και συστημάτων πυρανίχνευσης.

Το προσωπικό της εταιρείας διαθέτει ειδικευμένους μηχανικούς, με μακρά εμπειρία ενώ, εφαρμόζει, μέσα από τις υποχρεώσεις εφαρμογής σχεδίου διασφάλισης ποιότητας, διαρκές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ διαθέτει σημαντική εμπειρία σε κατασκευή έργων σε διαφορετικά περιβάλλοντα χρηστών: εμπορικά κτίρια, ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομειακοί χώροι, τράπεζες, ναυτιλιακά περιβάλλοντα και πλοία. Σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και ηλεκτρολόγους μηχανικούς διαθέτει την εμπειρία ανάπτυξης δικτύων με τρόπο τέτοιο ώστε να διαφυλάσσεται η αισθητική των χώρων και να εξασφαλίζονται κανόνες ασφάλειας που προκύπτουν από την εφαρμογή Ελληνικών και Διεθνών προτύπων και κανονισμών.

Τα έργα που ολοκληρώνει η εταιρεία καλύπτονται από προγράμματα εγγύησης καλής λειτουργίας 15 έως 25 ετών. Τα προγράμματα παρέχονται σε συνεργασία με τους κατασκευαστικούς οίκους των υλικών και λύσεων που αναπτύσσονται.

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σκοπεύει να διατηρήσει την διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση στην εξέλιξη της τεχνολογίας, για τεχνολογική υπεροχή, υψηλή τεκμηριωμένη ποιότητα και υπεύθυνη εξυπηρέτηση με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, με την ανανεωμένη σύσταση της και το έμπειρο προσωπικό της, παρέχει προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών εφαρμογών, με έμφαση στη δομημένη καλωδίωση και τα έξυπνα κτίρια από το 1992. Η εταιρεία διαθέτει πιστοποίηση BS EN ISO 9001:2015 του οργανισμού των LLOYD’S REGISTER (αρ. 205880) και εφαρμόζει αυστηρό πρόγραμμα ποιοτικού ελέγχου σε όλες τις διαδικασίες σχεδίασης, ανάπτυξης, υποστήριξης και διοικητικής οργάνωσης.

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ διαθέτει πλήρη υποστηρικτική δομή σε ειδικό διακριβωμένο εξοπλισμό όπως: όργανα πιστοποίησης και ελέγχου δικτύων χαλκού και οπτικών ινών, διακριβωμένο γειωσόμετρο και άλλα όργανα μετρήσεων, όργανα συγκόλλησης, εγκατάστασης και τερματισμού οπτικών ινών, εξοπλισμό τεκμηρίωσης δικτύων, εξελιγμένα εργαλεία software σχεδίασης και διαχείρισης δικτύων.

1980-1990

Μία νέα εταιρεία, η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ξεκινά δυναμικά στο τομέα της ηλεκτρονικής.

 

Κύριες δραστηριότητες της είναι:

 

 • ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ
 • ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΑ
 • ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – CCTV

 

Από την πρώτη ημέρα η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στήριξε εύστοχα την προσπάθεια της σε δύο βασικές αρχές τις οποίες τήρησε απόλυτα: την υψηλή ποιότητα και την υπεύθυνη εξυπηρέτηση, ένα χρυσό επιχειρηματικό κανόνα που την οδήγησε στην επιτυχία.

1990-1997

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ λόγω των απαιτήσεων της αγοράς εμπλουτίζει την σειρά των μηχανημάτων της και εξειδικεύει το προσωπικό της για έργα στον ναυτιλιακό τομέα, και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς δεδομένων κάθε μορφής και οπτικών ινών, για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε μεγάλες αποστάσεις με υψηλές ταχύτητες.

1997-1998

iso_9000_logo1Η εταιρεία μας, με στόχο πάντα την υπεύθυνη εξυπηρέτηση, αναδομείται και εναρμονίζει τις διαδικασίες λειτουργίας της, για την εφαρμογή του διεθνούς προτύπου διασφάλισης ποιότητας ISO 9000.

1998-2000

ISO 9001 Diode electronicsΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ διαθέτει το 205880 Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας BS EN ISO 9001:2000 των LLOYD’S, για σχεδιασμό και εγκατάσταση δικτύων ασθενών ρευμάτων.

Προοπτική και στόχος της εταιρείας μας πλέον είναι η διαρκής ενημέρωση, για τις ισχύουσες προδιαγραφές διεθνώς και η εκπαίδευση του προσωπικού της με κάθε τρόπο για τον σκοπό αυτό.

2000-2001

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ως μέλος των ΙΕΕΕ, BSI και BiCSi, με δυναμικότερο πνεύμα, προσπαθεί καθημερινά για τεχνολογική υπεροχή, υψηλή τεκμηριωμένη ποιότητα και υπεύθυνη εξυπηρέτηση με ανθρώπινο πρόσωπο.ieee_logobsi diode electronicsbicsi_logo1

2001-2004

ISO 9001 Diode electronicsΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, αναβαθμίζει το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας, που διαθέτει σε BS EN ISO 9001:2000, εξασφαλίζοντας ποιοτικό έλεγχο και στον σχεδιασμό τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

2004-2005

οπτικές ίνες ΟΜ3Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, με στόχο πάντα την υπεύθυνη εξυπηρέτηση, εκπαιδεύει το προσωπικό της στις νέες τεχνολογίες: 10GBit Ethernet, οπτικές ίνες SM & MM, DATA CENTERS και έξυπνα σπίτια.

2005-2006

Μ100 OTDRΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ εκπαιδεύει το προσωπικό της και εξοπλίζεται με νέα όργανα για την κατασκευή, τον έλεγχο και τις μετρήσεις δικτύων οπτικών ινών. Διαθέτει εκτός των άλλων, OTDR για μετρήσεις οπτικών κυκλωμάτων σε αποστάσεις έως 150 Km.

2006-2008

έξυπνο σπίτιΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ διευρύνει τις δραστηριότητές της στους τομείς των ειδικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και των ειδικών δικτύων για το “έξυπνο σπίτι”, πάντα με υψηλή τεκμηριωμένη ποιότητα και υπεύθυνη εξυπηρέτηση με ανθρώπινο πρόσωπο.

2008-2010

εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρωνΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης και κάνει “πράσινη στροφή” με ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

2010-2011

λύσεις απομακρυσμένης πρόσβασης σε φωτοβολταϊκά πάρκαΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ακολουθώντας την ανάπτυξη των τεχνολογιών πράσινων μορφών ενέργειας προτείνει λύσεις απομακρυσμένης πρόσβασης στις λειτουργίες φωτοβολταϊκών πάρκων και ανεμογεννητριών.

2011-2014

ISO 9001 Diode electronicsΗ ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ανανεώνει το 205880 Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας σε BS EN ISO 9001:2008 των LLOYD’S με τομέα πιστοποίησης:

“Design, installation, testing, repair and servicing of Electrical and Electronic systems for the marine and industrial sector and for domestic use, including data networks and fire detection systems”

2014-2016

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα του
τουρισμού σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας σε μεγάλες ξενοδοχιακές μονάδες,
δίκτυα ασύρματα και ενσύρματα, μετάδοσης γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο και
ταυτόχρονης μετάδοσης πολλαπλών τηλεοπτικών προγραμμάτων διαδραστικά.

2017- 2018

Η ΔΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ με τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτει καθώς και τα
σχετικά διαπιστευτήρια εισέρχεται στον τομέα των δημοσίων έργων κατασκευάζοντας
έργα στο μητροπολιτικό δίκτυο του ΟΤΕ, δίκτυα οπτικών ινών για τον ΟΣΕ και την
ΕΡΓΟΣΕ.

Σήμερα

Η εταιρεία διαθέτει πλήρη υποστηρικτική δομή σε ειδικό διακριβωμένο εξοπλισμό και προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες:

 

 • μελέτες σκοπιμότητας, εφαρμογής και ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων,
 • μελέτες ανάλυσης επιδόσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών,
 • σχεδίαση δικτύων υψηλών ταχυτήτων,
 • -σχεδίαση και υλοποίηση αστικών και μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών,
 • μελέτη και ανάλυση τηλεπικοινωνιακών πόρων και διακινούμενης τηλεπικοινωνιακής κίνησης – βελτιστοποίηση επίδοσης,
 • σχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνων κτιρίων,
 • σχεδίαση και ανάπτυξη συστημάτων δομημένης καλωδίωσης.
 • μελέτη και κατασκευή ειδικών DATA CENTERS,
 • μελέτη και κατασκευή ειδικών γειώσεων ευαίσθητου εξοπλισμού,
 • μελέτη και κατασκευή οπτικοακουστικών διατάξεων,
 • μελέτη και κατασκευή συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης,
 • μελέτη και κατασκευή συστημάτων CCTV, Pay TV, Access control κι άλλα.